Dagbesteding bij de Scooperij

Wat is de Scooperij?

Dagbesteding “De Scooperij” is er voor kinderen, jongeren en volwassenen.

Dagbesteding met dieren geeft een waardevolle en therapeutische ervaring. Het contact met onze miniatuur ezeltjes heeft verschillende voordelen, zowel fysiek als emotioneel.

Wat maakt onze dagbesteding zo uniek?

Emotionele ondersteuning

Onze dieren, zoals de miniatuur ezeltjes, honden, katten en paarden bieden troost, vreugde en emotionele ondersteuning. Het aaien, knuffelen of verzorgen van onze dieren kan helpen bij het verminderen van stress, het verbeteren van de stemming en het bevorderen van een gevoel van
welzijn

Fysieke activiteit

De interactie met onze dieren kan ook fysieke activiteit stimuleren. Bijvoorbeeld het wandelen met de ezeltjes kan helpen bij het verbeteren van de motorische vaardigheden, evenwicht en coördinatie.

Fysieke activiteiten met dieren kunnen ook bijdragen aan het vergroten van de spierkracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit.

Sociale interactie

Onze dieren fungeren als een ijsbreker en het vergemakkelijken van sociale interactie. Ze kunnen de cliënten helpen bij het opbouwen van zelfvertrouwen, verbeteren van sociale vaardigheden en bevorderen van sociale inclusie. Daarnaast kunnen dieren in een groepsomgeving ook de mogelijkheid bieden voor groepsactiviteiten en teamwork.

Cognitieve stimulatie

Onze dieren dragen bij aan cognitieve stimulatie en revalidatie. Bijvoorbeeld het verzorgen van de dieren kan helpen bij het verbeteren van het geheugen, de concentratie en de planning van dagelijkse taken. Het trainen van een therapiedier kan ook cognitieve uitdagingen bieden en bijdragen aan het verbeteren van cognitieve vaardigheden.

Rustgevend effect

Dieren hebben vaak een rustgevend effect op mensen. Het observeren van dieren of gewoon in hun aanwezigheid zijn, kan helpen bij het verminderen van angst, spanning en prikkelbaarheid bij. Dit kan bijdragen aan het bevorderen van ontspanning en het verbeteren van slaapgewoonten.

Dagbesteding “De Scooperij” levert maatwerk en samen met jou bespreken samen wat je specifieke behoeften zijn met als doel het bevorderen van je herstel en welzijn.